Ansvaret i Kristianstad?

Varför kan inte våra folkvalda kommunpolitiker, som fått förtroendet av kommuninvånarna, inte ta lärdom av andras fel eller ta till sig av kommuninvånarnas kunskap(nu senast med 7627 namnunderskrifter i en namninsamling för en folkomröstning just om extern köpcenter i Kristianstad), utan allt för ofta vet politikerna själva bäst.

Det är bara vart fjärde år någon vecka innan valdagen, som kommuninvånarna betyder något, så att man själv blir återvald.

Det är inget långsiktigt hållbart ansvarsfullt sätt att utveckla 400-åriga Kristianstad.

Läs här nedan här nedan ett mycket sakligt inlägg av Anders Almér på Urbant Lokalt.
Sprid gärna detta inlägg till alla 71 kommunalfullmäktige ledamöterna i Kristianstads kommun och till övriga kommuninvånare i Kristianstad:

Det som sägs i rubriken är vad jag försökt påpeka i denna blogg sen jag startade. För ett år sen skrev jag en artikel i Sydsvenskan och varnade för konsekvenserna av köpcentrum expansionen.
Det ledde till en reaktion av Svenska Handel som menade att man inte skulle vara rädd för köpcentra utan att dessa i själva verket hade en positiv inverkan – på något sätt. Nu har även Svensk Handel fått kalla fötter. I en artikel i Dagens Samhälle är det nu politikerna man skjuter in sig på. Inte de internationella pensionsfonderna som för sin avkastning behöver svenska konsumenters pengar.

Rubriken då. Jo  det är ett citat i Sydsvenskan av en av butiksföreträdarna i köpcentret Entré i Malmö som nu tillsammans med andra hyresgäster kräver sänkning av den garanterade minimihyran, allt från 22% till 69% sänkning. Jag har skrivit flera gånger om Entré som under senaste året inte lyckats fylla alla de tomma lokaler man har. Av den aviserade nyinvesteringen på €26 miljoner har ännu inte något tecken visat att den blir av.

Skall Entré nu till slut bli symbolen för att köpcentrumepoken i Sverige börjar gå mot sitt slut och hamna i historieböckerna tillsammans med varuhusen?

Kommunalrådet Pierre Månsson i Kristianstads kommun vill ”omyndigförklara” 7627 namnunderskrifter och kommuninvånare!

Märkligt att kommunalrådet Pierre Månsson i Kristianstads kommun vill ”omyndigförklara” 7627 namnunderskrifter och kommuninvånare genom att väga ord, när budskapet är klart och tydligt?

Läs och ladda ner Boverkets mycket läsvärda :

Ladda ner skriften i PDF-format

Dags att handla nu

Detaljhandeln och en hållbar samhällsutveckling

Handeln berör oss alla. Var butikerna finns är en angelägen fråga både för den enskilde och för samhällsutvecklingen. Vi vill med den här skriften visa vilka krav plan- och bygglagen ställer och vilka möjligheter den ger vid planering för handel och annan service. Uppfyller vi kraven? Tar vi vara på möjligheterna? Är vi på rätt väg?

Läs här Länsstyrelsen i Skånes samrådsyttrande til Kristianstad kommun.
Samrådsyttrande Hammar 9:151, Hammarshus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s